PRESSEMATERIALEPRESSEKONTAKT

Email: kundeservice@bornfiber.dk
Tlf.: 7089 0000

PRESSEMEDDELELSER

20. jan. 2021

Zibra sælger fiberselskabet BornFiber til iCON Infrastructure


Uafhængig engelsk kapitalfond, specialiseret i infrastruktur, køber 85% af det danske fiberselskab, BornFiber for at understøtte fremtidig vækst og ekspansion.


iCON Infrastructure LLP (“iCON Infrastructure”), der er en uafhængig kapitalfond specialiseret i infrastruktur med hovedkvarter i London, og Zibra A/S, der er stiftet af den danske iværksætter og investor Niels Zibrandtsen, kan i dag meddele, at iCON Infrastructure V, en investeringsfond med 1,9 milliarder USD, køber 85% af aktierne i det danske fiberselskab BornFiber. Zibra beholder de resterende 15% af aktierne og fortsætter som aktiv partner og investor i den fortsatte udvikling af BornFiber. Aftalen forventes lukket i 1. kvartal 2021. Parterne ønsker ikke at offentliggøre de nærmere detaljer om aftalen.

Læs mere her.

Icon køber BornFiber

28. nov. 2017

Anden udgave af NETNYT er på gaden

Bladet indeholder en masse nyt fra bredbåndsudrulning på Bornholm, information, historie og ikke mindst interview med forskellige brugere.

Læs NETNYT her.

netnyt december 2016

28. jun. 2017

485 lejere får fiber

Bornholms Boligselskab og BornFiber har indgået aftale om, at 485 af boligselskabets lejemål forsynes med fiberbredbånd. Aftalen er indgået mellem boligselskabets formand Max Jensen og salgsleder Torkild Westh fra BornFiber.

Hermed får boligselskabet fremtidssikret de enkelte boliger, så de vil være særdeles attraktive at leje - fordi lynhurtigt internet i dag er lige så selvfølgeligt som vand, varme og lys.

Formanden, Max Jensen er godt tilfreds med, at der er massiv opbakning til aftalen blandt lejerne i de afdelinger, hvor det nu bliver muligt at få fiberbredbånd.

Aftalen betyder, at forberedelserne til det praktiske arbejde - med at forsyne de mange lejligheder i flere bornholmske byer - går i gang umiddelbart efter sommerferien. De første lejere i Bornholms Boligselskab vil have glæde af aftalen og deres lynhurtige internet allerede fra omkring den 1. oktober, oplyser salgsleder Torkild Westh.

Herefter fortsætter BornFiber med at koble de nye kunder på fibernettet, til alle 485 er på.

Naboer til Bornholms Boligselskabs afdelinger kan også glæde sig, for en del af dem vil opdage, at BornFiber åbner nye zoner for tilmelding - efterhånden som arbejdet skrider frem. Når det sker, vil mange flere kunne bestille internet hos BornFiber på www.bornfiber.dk, tilføjer Torkild Westh.

Bornholms Boligselskab og BornFiber forsyner 485 lejere med fiberbredbånd.

Torkild Westh fra BornFiber og Max Jensen fra Bornholms Boligselskab er glade for aftalen - som sikrer fiberbredbånd til 485 lejere. Foto: Bjarne H. Kirkegaard.

1. feb. 2017

Stor glæde over sponsoraftale

"Vi er meget glade for at BornFiber i år har fået en sponsoraftale med det professionelle cykelhold BHS-Almeborg Bornholm. Det er et hold med stort potentiale, som har vist fremgang - og den historie vil vi meget gerne være en del af." siger Ole Schou Mortensen, som er regional direktør hos BornFiber i Hasle.

BornFiber er på samme måde en virksomhed i fremgang og med stort potentiale. Så sportsdirektør Christian Andreasen og en af holdets ryttere, Jesper Andreasen kiggede forleden forbi BornFiber - som synligt bevis for sponsoraftalen. Her kunne de med stolthed fremvise en af de nye cykler og det nye cykeltøj, som netop er fløjet ind fra Italien.

Selvom det er vinter ligger cykelholdet ikke på den lade side. Både ryttere og holdets bagland knokler på at blive klar til sæsonstarten. Og selvom det er koldt og januar, træner rytterne i øjeblikket 20-25 timer om ugen. De har jo noget at leve op til her i 2017. Det bliver svært, men rytterne og alle omkring dem vil gøre alt, hvad de kan.

Cykelholdet BHS-Almeborg Bornholm har allerede afholdt tre træningslejre med holdet. To af dem på Bornholm - træningslejre med udgangspunkt fra Hotel Balka Strand, med blandt andet teambuilding i Vang - og fra Hotel Østersøen i Svaneke.

"Vi har store forventninger til den kommende sæson, og jeg har planlagt en løbskalender for hver enkelt rytter. Så der er nok at se til. Men der skal være tid til samarbejdet med vores sponsorer. Derfor var vi lige forbi BornFiber forleden." siger Christian Andreasen.

Den 25. februar flyver hele truppen fra BHS-Almeborg på træningslejr i Alicante. Her skal rytterne på en intensiv træningslejr, hvor de sidste forberedelser bliver tilrettelagt inden sæsonen starter. Træningslejren strækker sig fra 25. februar til 5. marts.

BornFiber sponsorerer BHS-Almeborg Bornholm

1. dec. 2016

Første udgave af NETNYT er på gaden

Bladet indeholder en masse nyt fra bredbåndsudrulning på Bornholm, information, historie og ikke mindst interview med forskellige brugere.

Læs NETNYT her.

netnyt december 2016

3. okt. 2016

Trådløst bredbånd fra BornFiber - klar i Klemensker og Aakirkeby

Her fra 3. oktober er BornFiber klar til at introducere det trådløse bredbånd i Klemensker og Aakirkeby. Vi tilbyder en stabil og hurtig bredbåndsforbindelse - med hastigheder på 10/10 Mbit/s eller 50/50 Mbit/s fra dag ét.

"Det her er garanteret en rigtig god nyhed for rigtig mange mennesker. Endelig kommer der højhastighedsbredbånd til landzoner på Bornholm. I første omgang til cirka 1.650 adresser i Klemensker og Aakirkeby." konstaterer Regional Direktør, Ole Schou Mortensen. Priserne er fra 199 kr. til 279 kr. pr. måned for private - og BornFiber har også mulighed for at levere professionelle, trådløse bredbåndsforbindelser til erhvervsvirksomheder.

Det er meget enkelt at bestille sit eget trådløse bredbånd - i de områder, som er frigivet her og nu. Du går ind på https://bornfiber.dk og søger din adresse. Hvis du bor i et område, hvor du kan se siloen i Klemensker eller siloen i Aakirkeby, er der rigtig gode chancer for, at du bor et sted, hvor det er muligt at få trådløst bredbånd fra BornFiber. Tjek selv.

BornFiber vil i løbet af de kommende måneder åbne flere områder med trådløst bredbånd. Planen er at dække minimum 5.000 husstande med trådløst bredbånd inden nytår. Dertil kommer de godt 13.000 husstande, der i dag kan få fiberbredbånd.

BornFiber vil i løbet af efteråret holde en række infomøder om trådløse bredbånd. Datoerne vil senere blive annonceret.

BornFiber trådløst bredbånd

28. jan. 2016

Adresser BornFiber udvider med i 2015/2016

Hermed offentliggøres listen over de adresser, vi udvider med i løbet af 2015/16, og som er omfattet af den statsstøttede pulje til etablering af bedre bredbånd på Bornholm.

Listen er sorteret, så fiberadresser (FTTH) kommer først, og dernæst kommer wireless-dækningerne - og begge dele er naturligvis sorteret alfanumerisk, så det er til at finde rundt i.

Efterhånden som adresserne bliver dækket/åbne for bestillinger, vil man kunne bestille via waoo.dk - ligesom vi vil tage kontakt til de mange, der har tilkendegivet interesse og fremsendt stamdata/kontaktoplysninger som projektet skrider frem.

Adresseliste

BornFiber fiber vejarbejde

1. juli 2015

Et nyt skridt frem for Bornholms digitale fremtid

BornFiber overtager Bornholms Fibernet og fortsætter udrulning af bredbånd for fuld kraft

BornFiber har med virkning fra i dag indgået en købsaftale med indehaverne af Bornholms Fibernet ApS, Ole Kofod og Hans Bech. Sammenlægningen betyder, at alle kræfter samles om at udvikle Bornholms status som fremtidens digitale højhastigheds-samfund. "Vi overtager alle aktiviteter i Bornholms Fibernet og fusionerer selskabet ind i BornFiber, og det betyder, at vi kan øge tempoet i udrulning af højhastighedsbredbånd til private og virksomheder", siger Kristian Sørensen, BornFibers direktør. Han understreger, at arbejdet fortsat udføres af bornholmske medarbejdere, som med deres erfaring og kendskab til lokale forhold er en garanti for kvalitet og service.

Direktør Ole Kofod udtaler: "For os er det en naturlig udvikling, at BornFiber konsoliderer den store opgave at sørge for, at Bornholm har den digitale førertrøje på. Hans Bech og jeg deler BornFibers visioner og glæder os over, at det arbejde, som vi påbegyndte i 2008, er lagt i hænderne på et teleselskab med vilje og styrke til at gennemføre den udvikling, der er så afgørende for Bornholm."

Niels Zibrandtsen, bestyrelsesformand i BornFiber, har denne kommentar: "Vores samtaler med Ole Kofod og Hans Bech viste, at vi hver især har det samme syn på fibernettets betydning for øen. Jeg er fuld af beundring for den store indsats, som Bornholms Fibernet har præsteret." Kristian Sørensen fortsætter: "Vi bygger videre på ånden fra Svalhøjvej og glæder os over at kunne forenkle vores kundeservice under ét, så man fremover kun skal henvende sig ét sted: BornFibers telefon 7089 0000."

Fuld fart frem

I løbet af kort tid forbinder et 8 kilometer langt lyslederkabel Svaneke med Østermarie. Nedgravning af kabel i Svaneke er snart afsluttet, og adresserne på Svanekevej og Østermarievej vil desuden få tilbud om at blive tilsluttet. BornFiber har i dag "premiere" på kundetelefon 7089 0000.

Logo

BornFiber og Waoo! indgår samarbejde på Bornholm

BornFiber og Waoo! har i dag indgået en ny aftale, som indebærer, at BornFiber fremover kan levere Waoo! fiberbredbånd, tv og telefoni til de bornholmske kunder.

BornFiber - datterselskab til GlobalConnect - har valgt, at Waoo! skal være ny indholdsleverandør til fibernettet på Bornholm. Aftalen blev offentliggjort i dag. Kunderne på det bornholmske fibernet vil derfor i takt med overflytningen fra tidligere udbyder til BornFiber kunne få leveret Waoo! fiberbredbånd, TV og telefoni.

Kristian Sørensen, adm. direktør for BornFiber, siger: "Valget af Waoo! giver mening både for os og slutbrugerne, fordi Waoo! tilbyder en bred palette af TV-pakker, bredbåndshastigheder og telefoniprodukter. Derudover er Waoo! de seneste år kåret til at have de mest tilfredse bredbåndskunder i Danmark."

BornFiber har erklæret, at de vil udbygge højhastighedsbredbåndet på Bornholm, så det eksisterende netværk kommer til at dække 16.000 adresser inden udgangen af 2016 og dermed når ud til mere end halvdelen af alle øens adresser.

Waoo! er ejet af en række danske energi- og fiberselskaber. Aftalen med BornFiber markerer et nyt kapitel i Waoo! samarbejdet, fordi BornFiber bliver det første fiberselskab udenfor ejerkredsen til at sælge Waoo!’s produkter.

"Vi er meget optimistiske i forhold til samarbejdet med BornFiber. Vi har været i det danske marked siden 2010 og opbygget et stærkt nationalt brand og en høj kvalitet, så det er oplagt, at vi nu udvider vores rækkevidde til nye fibernet og nye kunder. Samarbejdet med BornFiber betyder, at bornholmerne får adgang til vores produkter som bl.a. giver TV med Netflix-integration, on demand-universer og Web TV." siger Jørgen Stensgaard, adm. direktør i Waoo!.

De bornholmske fiberkunder har hidtil haft Stofa som leverandør, og overgangen til de nye Waoo!-produkter vil foregå løbende over den kommende periode. Alle kunder vil modtage de første informationer pr. brev fra BornFiber i løbet af en uge, og flere detaljer følger i takt med processens fremdrift, så kunderne mødes aktivt, informativt og positivt.

Fakta

Waoo! er et markedsførings- og produkthus for TV, telefoni og internet på fibernettet med 275.000 aktive kunder. Bag Waoo! står en række danske energi- og fiberselskaber, som er gået sammen for at sikre udrulning og salg af fiberbredbånd til de danske internetkunder. Waoo!’s fiberbredbånd blev i februar 2015 for fjerde år i træk kåret som Bedst i Test af den uafhængige rådgivningsvirksomhed Loyalty Groups Branche Index.

BornFiber købte i februar 2015 det bornholmske fibernetværk af Østkraft for DKK 148 mio. Selskabet har med støtte fra staten forpligtet sig til at udvide dækningen med 7.000 husstande så den totale dækning på Bornholm er 16.000 adresser ved udgangen af 2016. BornFiber er et datterselskab til GlobalConnect.

GlobalConnect er Danmarks førende alternative udbyder af fibernet, datacentre og cloud-løsninger. Global Connect dækker Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 13.000 km langt netværk af optisk fiber og 13.000 m2 datacentre.

BornFiber logo
Waoo! logo

3. feb. 2015

Den 3. februar 2015 ser fiberudbyderen GlobalConnects nye datterselskab, BornFiber, dagens lys.

BornFiber er Bornholms nye Bredbåndsselskab, som skal drive og udbygge bredbåndsnettet på Bornholm til glæde for øens beboere og virksomheder.

Med en vision om at sikre ægte højhastighedsbredbånd til bornholmerne, der tilhører et af Danmarks såkaldte udkantsområder, har GlobalConnect stiftet datterselskabet BornFiber. GlobalConnect har købt det eksisterende fibernet fra Østkraft, som skal danne grundlag for den videre udbygning. Østkraft har på vegne af bornholmerne visionært bygget et stærkt fibernet, men må ikke længere fortsætte udbygningen. Forligspartierne bevilgede sidste år 60 millioner kroner til udbygning af bredbånd på Bornholm, og GlobalConnect vandt udbuddet "Bedre bredbånd på Bornholm" og vil bygge videre på infrastrukturen opbygget af Østkraft. Statens tildeling forpligtiger til udbygning af bredbåndsnettet, og BornFiber vil komme til at dække op til 7.000 adresser inden udgangen af 2016. Det betyder samlet set, at BornFiber i 2017 forventer at kunne dække over halvdelen af alle adresser på Bornholm.

Nu kommer turen til Bornholm

"Bornholm har historisk set været ladt en smule i stikken, hvad angår udviklingen af infrastruktur, så det er et meget positivt skridt, der nu tages. Et bedre netværk har længe stået højt på bornholmernes ønskeseddel, og allerede i 2005 blev de første spadestik til et udbygget netværk taget. Bornholm har med andre ord ventet længe, og for at lægge vægt bag vores løfter om et ægte højhastighedsbredbånd vil vi nu også stifte Bornholms Digitale Udviklingsfond. Fonden vil få til formål at fremme og understøtte den digitale udvikling lokalt på Bornholm, så vi på den måde sikrer, at der fortsat vil være digitalt fokus på øen," fortæller Niels Zibrandtsen, grundlægger af GlobalConnect og initiativtager til BornFiber.

En geologisk udfordring

BornFibers nye adm. direktør, Kristian Sørensen, ser frem til at kunne tilbyde bornholmerne det højhastighedsbredbånd, de længe har sukket efter." Jeg glæder mig meget til at være med til at give BornFiber den bedst mulige start og til at sikre bredbånd til bornholmerne. Samtidig er jeg også klar over, at det bliver en stor udfordring, og der skal arbejdes hårdt for at nå vores mål inden 2017. Den fastsatte tidsramme på kun to år, giver os ikke megen tid til at få etableret et funktionsdygtigt bredbåndsnet. Blandt andet har vi jo en geologisk udfordring i og med, at Bornholm ikke just er et af Danmarks letteste områder at grave i. Men jeg er positiv og forventer, at vi med den rigtige indsats nok skal nå vores mål," siger Kristian Sørensen.

Om GlobalConnect

GlobalConnect er Danmarks førende alternative udbyder af fibernet, datacentre og cloud-løsninger. Virksomheden dækker Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 13.000 km langt netværk af optisk fiber og 13.000 m2 datacentre. GlobalConnect er grundlagt i 1998 af Niels Zibrandtsen og beskæftiger 200 medarbejdere på fire lokationer hvoraf én i Tyskland. Virksomheden havde i 2013 en omsætning på 502 mio. kr.

BornFiber fiber klar

Billeder

Højreklik på billede og gem.

BornFiber logo
BornFiber logo small
BornFiber logo long